Nieuwsbericht

21 juni 2022

Er staan weer verschillende nieuwe voorbeelddocumenten en –protocollen op de pagina capaciteitsproblematiek in de verloskunde. Zo zijn er protocollen over geïntegreerde zorg voor GBS, diabetes gravidarum, langdurig gebroken vliezen en vaginale baring na sectio. Maar ook het document zorgcoördinatie verloskunde zoals opgezet in Utrecht, en documenten voor fototherapie thuis bij hyperbilirubinemie van de pilot in Rotterdam. Verder vind je er een format voor het registreren van volmeldingen en een Q&A capaciteitsproblematiek.  
Eerder zijn er al voorbeeldprotocollen voor onder andere AROM, Foley, misoprostol en meconiumhoudend vruchtwater geplaatst. Ook deze zijn uiteraard nog steeds op de pagina capaciteitsproblematiek in de verloskunde te vinden. 

Speelt capaciteitsproblematiek in jouw regio?  

Kijk dan ook zeker eens op deze pagina. Naast voorbeelddocumenten staat er informatie over het probleem, de oorzaken en mogelijke interventies.  

Neem contact op 

Mis je iets of wil je mooie voorbeelden uit jouw regio delen met collega's in het land? Laat het ons weten via capaciteit@knov.nl.