Folders KNOV

Laatste update: 10 februari 2023
Plaatsingsdatum: 07 oktober 2021

Goede voorlichting aan zwangeren? Gebruik de folders, leaflets en posters van de KNOV. 
Onderstaande producten zijn te bestellen via NPN Drukkers

  • Een zwangerschap en bevalling hebben invloed op het bekken en de bekkenbodemspieren. Je kunt klachten krijgen, zoals: ongewild urineverlies, een verzakking of pijn bij het vrijen. Hoe zorg je ervoor dat je bekkenbodem zo goed mogelijk herstelt na de bevalling? Welke oefeningen kun je doen om je bekkenbodem te herstellen en te verstevigen? En wat kun je doen bij langdurige klachten? Lees het in deze folder.

  • Dit is de Engelse vertaling van de patiëntveiligheidskaart! Op de patiëntveiligheidskaart staan belangrijke signalen van pathologie afgebeeld. Het gebruik van de patiëntveiligheidskaart empowered vrouwen om in te schatten wanneer zij contact met hun verloskundige moeten opnemen. Wij adviseren deze kaart aan de cliënt te overhandigen binnen 24 uur na de bevalling, of de cliënt te wijzen op het bestaan van deze kaart op deverloskundige.nl. Tevens adviseren wij deze kaart toe te lichten aan ded cliënt. De kaart kan ook gebruikt worden in de voorlichting van laaggeletterden of anderstalige vrouwen.

  • Speciaal voor de cliënt is de folder ‘Net bevallen’ ontwikkeld. De folder bevat alle belangrijke informatie over de kraamperiode. Wat kan de cliënt verwachten in deze periode en welke controles krijgt de cliënt en de baby in die periode? En wat kan de cliënt doen om zo goed mogelijk te herstellen?

    Een onderdeel van de folder is de patiëntveiligheidskaart. Op de patiëntveiligheidskaart staan belangrijke signalen van pathologie afgebeeld. Het gebruik van de patiëntveiligheidskaart empowered vrouwen om in te schatten wanneer zij contact met hun verloskundige moeten opnemen. Wij adviseren deze kaart aan de cliënt te overhandigen binnen 24 uur na de bevalling, of de cliënt te wijzen op het bestaan van deze kaart op deverloskundige.nl. Tevens adviseren wij deze kaart toe te lichten aan de cliënt. De kaart kan ook gebruikt worden in de voorlichting van laaggeletterden of anderstalige vrouwen.

    Let op: de patiëntveiligheidskaart en de folder worden los van elkaar verkocht.

  • Op de patiëntveiligheidskaart staan belangrijke signalen van pathologie afgebeeld. Het gebruik van de patiëntveiligheidskaart empowered vrouwen om in te schatten wanneer zij contact met hun verloskundige moeten opnemen. Wij adviseren deze kaart aan de cliënt te overhandigen binnen 24 uur na de bevalling, of de cliënt te wijzen op het bestaan van deze kaart op deverloskundige.nl. Tevens adviseren wij deze kaart toe te lichten aan de cliënt. De kaart kan ook gebruikt worden in de voorlichting van laaggeletterden of anderstalige vrouwen.

    De patiëntveiligheidskaart Postnatale zorg is een onderdeel van de folder 'Net bevallen'.

    Let op: de patiëntveiligheidskaart en de folder 'Net bevallen' worden los van elkaar verkocht.

  • De folder beschrijft hoe de zwangere vrouw het bewegingspatroon van haar baby in haar buik kan leren kennen. Gebaseerd op de richtlijn ‘Verminderde kindsbewegingen tijdens de zwangerschap’ van de NVOG en KNOV. 

  • In de leaflet staan de belangrijkste aspecten van voeding voor de pasgeborene. De leaflet is ontwikkeld door verloskundigen in samenwerking met lactatiekundigen. 

  • De folder beschrijft het miskraamverloop & de mogelijkheden: afwachten, medicijnbehandeling & curettage. De folder 'Een miskraam, wat nu? is verkrijgbaar in het Nederlands.

  • De folder staat stil bij hoe verschillend vrouwen seks tijdens de zwangerschap kunnen beleven. Plus info over houdingen en problemen bij het vrijen. 

    De folder Zwanger en vrijen, hoe gaat dat? staat stil bij hoe verschillend vrouwen seks tijdens de zwangerschap kunnen beleven. De folder geeft informatie over diverse houdingen en problemen bij het vrijen. Ook staan er een aantal tips voor seks na de bevalling in. De gedrukte Nederlandstalige folder is tegen een vergoeding te bestellen via Rutgers.

  • De folder Net bevallen, welke anticonceptie past bij je? geeft ondersteuning bij de keuze voor anticonceptie na de bevalling aan de hand van een drietal vragen: Geeft de vrouw borstvoeding? Heeft zij (nog) een kinderwens? En: Wil ze weer dezelfde anticonceptie als voor de zwangerschap? Alle vormen van anticonceptie komen aan bod.
    De gedrukte Nederlandstalige folder is tegen een vergoeding te bestellen via Rutgers.

  • De folder bevat algemene informatie voor de zwangere en haar partner over de voorbereiding op de bevalling. Ook staat er informatie in over de bevalling zelf en wat de verloskundige voor de cliënt kan doen. 

    Folder in verschillende talen

    De folder 'Jouw bevalling, hoe bereid je je voor' is verkrijgbaar in 12 verschillende talen: Nederlands, Arabisch, Duits, Engels, Frans, Mandarijn, Papiamento, Pools. Spaans, Turks, Portugees, Somalisch.

  • De folder laat met plaatjes zien in welke verschillende houdingen de zwangere kan bevallen. De voordelen van verticaal baren worden beschreven. 

  • De folder beschrijft verschillende manieren om de pijn te verzachten tijdens de bevalling. Met en zonder medicijnen; thuis en in het ziekenhuis. De folder 'Jouw bevalling: Hoe ga je om met pijn?' is verkrijgbaar in 12 verschillende talen: Nederlands, Arabisch, Duits, Engels, Frans, Mandarijn, Papiamento, Pools. Spaans, Turks, Portugees, Somalisch.

  • De folder legt uit wat een stuitligging is en hoe het uitwendig draaien van een baby van stuitligging naar hoofdligging gaat. De folder 'Stuitligging en uitwendige versie' is verkrijgbaar in 9 verschillende talen: Nederlands, Arabisch, Duits, Engels, Frans, Mandarijn, Portugees, Spaans en Turks

  • De klachtenfolder kun je gebruiken om cliënten te informeren over de gang van zaken bij een klacht.

Lees ook

Nieuws

Meer Vakkennis & Wetenschap

Meer Werk & Organisatie

Oproepen

Agenda