Uitnodiging commentaarfase richtlijnmodules Vaginale kunstverlossing

20 december 2021

In april 2019 is de ontwikkeling van de richtlijnmodules Vaginale kunstverlossing op initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) gestart. Inmiddels zijn de conceptmodules gereed voor commentaar. 

Voor dit herzieningstraject zijn in totaal 50 modules in de geboortezorg geprioriteerd voor actualisering. Voor het onderwerp vaginale kunstverlossing zijn de bijgevoegde drie modules ontwikkeld. Dr. Caroline Bax heeft, namens de NVOG, als voorzitter de werkgroep geleid. Het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten heeft de werkgroep ondersteund en geadviseerd over de procedure van evidence-based richtlijnontwikkeling, die door de werkgroep is gevolgd. De werkgroep die de conceptmodule ontwikkeld heeft, bestaat uit afgevaardigden van de NVOG, NVK, KNOV en patiëntenorganisaties.

De werkgroep zal totdat de module is geautoriseerd niet in het openbaar communiceren over de inhoud. Heb je vragen? Stel deze dan via Rosanne van der Sterre-Poolen door te mailen naar: rvandersterre@knov.nl. Na autorisatie wordt de definitieve module gepubliceerd op de Richtlijnendatabase (https://richtlijnendatabase.nl/). Je commentaar kun je mailen naar Rosanne, graag voor 24 januari 2022 zodat zij nog tijd heeft om alle feedback te verwerken.

Oproep beantwoorden

Er is een fout opgetreden bij het versturen van je gegevens, probeer het nogmaals.
Fout in de captcha!
Je gegevens zijn verstuurd.
Een ogenblik geduld a.u.b. je aanvraag wordt verwerkt.