Doe mee aan onderzoek beleid nageboortetijdperk van prof. Ank de Jonge

26 november 2021

We zien al jaren een stijging in het aantal vrouwen met een fluxus en manuele placentaverwijdering. De afdeling Verloskundige Wetenschap, Amsterdam UMC locatie VUmc onder supervisie van prof. dr. Ank de Jonge, wil inzicht krijgen in de veranderingen in beleid in het nageboortetijdperk. Deelname aan dit onderzoek was eerder gesloten, maar is nu weer geopend, dus wie wil kan nog meedoen!

Het onderzoek

Met een online vragenlijst wil het onderzoeksteam inventariseren wat het beleid in het nageboortetijdperk is en hoe dit is veranderd in de afgelopen tien jaar. In vervolgonderzoek kunnen zij deze data koppelen aan Perined-gegevens en onderzoeken hoe elementen van dit beleid samenhangen met de incidentie van fluxus en manuele placentaverwijdering.

Meedoen met het onderzoek

Hierbij verzoeken we je een korte vragenlijst in te vullen via https://vumc.datacoll.nl/stywduhypw?l=nl. Dit vraagt ongeveer 10 tot 15 minuten van je tijd.

Wat gebeurt er met je gegevens?

Al jouw gegevens blijven vertrouwelijk. Alleen de onderzoekers weten de gegevens over je verloskundigenpraktijk of ziekenhuis. Deze worden apart bewaard van jouw antwoorden op de vragen in de vragenlijst. In het onderzoeksbestand wordt de naam van je verloskundigenpraktijk of ziekenhuis vervangen door een code. De onderzoeksresultaten zijn in een verslag of wetenschappelijk artikel niet terug te voeren naar jou als persoon of naar jouw verloskundigenpraktijk of ziekenhuis.

Als je de vragenlijst invult, geef je toestemming voor het verzamelen, bewaren en inzien van je persoonlijke gegevens die je hebt ingevuld in de vragenlijst. De onderzoekers bewaren jouw gegevens in het Amsterdam UMC vijftien jaar. Daarna worden je persoonlijke gegevens vernietigd.

Over het onderzoeksteam

Dit onderzoek gaat uit van de afdeling Verloskundige Wetenschap, Amsterdam UMC locatie VUmc onder supervisie van prof. dr. Ank de Jonge.

Andere onderzoekers van de afdeling Verloskundige Wetenschap zijn dr. Anna Seijmonsbergen-Schermers, Naomi van Frederikslust en Daniëlle Wijsman. Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met onderzoekers van het LUMC (prof. dr. Thomas van den Akker en drs. Yolentha Slootweg – Messemaker).

Heb je vragen, neem dan contact op met prof. dr. Ank de Jonge, ank.dejonge@amsterdamumc.nl.

Oproep beantwoorden

Er is een fout opgetreden bij het versturen van je gegevens, probeer het nogmaals.
Fout in de captcha!
Je gegevens zijn verstuurd.
Een ogenblik geduld a.u.b. je aanvraag wordt verwerkt.