Nu beschikbaar: inspiratiekaarten Positieve Gezondheid

18 januari 2022

In 2021 hebben inmiddels zo'n 325 verloskundigen de training Werken met Positieve Gezondheid gevolgd. Op basis van de input van alle deelnemers van de trainingen en in samenwerking met enkele verloskundigen die werken met Positieve Gezondheid, zijn bijgaande inspiratiekaarten ontwikkeld. Als je de training hebt gevolgd, kun je als verloskundige deze kaarten inzetten tijdens het ‘andere gesprek’ met de zwangere. Zo draag je bij aan meer veerkracht en eigen regie van de zwangere.

De Inspiratiekaart Verloskundige is voor de verloskundige

Het is goed te beseffen dat in iedere zwangere (meer of minder bewust) het inzicht sluimert dat ze nodig heeft en wat nu het beste zou zijn. Met het ‘andere gesprek’ faciliteer je als verloskundige de zwangere om bij dat inzicht te komen: je helpt de zwangere om bij haar vragen de eigen antwoorden te vinden. 

Bij Positieve Gezondheid moet de beweging vanuit de zwangere komen. Dan ontstaat veerkracht en eigen regie. Tijdens het ‘andere gesprek’ kan je de zwangere eventueel wel een tip geven. Daarvoor gebruikt je deze inspiratiekaart en denk je verder dan de sociale kaart.

De Inspiratiekaart Zwangere is voor de cliënte

Heeft de zwangere een veranderwens of wil ze ergens extra aandacht aan besteden? Deze inspiratiekaart kan haar helpen zelf (!) een eerste stapje te zetten. 

NB: We hebben ons bij de suggesties in het midden van de inspiratiekaart beperkt tot websites die zoveel mogelijk betrekking hebben op de zwangerschap en geen commercieel doel hebben.

Beide inspiratiekaarten zijn digitaal en geprint te gebruiken

Geef je de zwangere de inspiratiekaart geprint mee, dan kan zij de QR codes scannen. 
Stuur je haar de inspiratiekaart per mail, dan kan ze op de QR codes klikken om de betreffende website te bezoeken. 

Nieuwsgierig naar de trainingen?

Stuur ons gerust je vraag of opmerking via positievegezondheid@knov.nl