Werkgroep Corona: update praktische adviezen & standpunten

07 januari 2022

Op vrijdag 7 januari 2022 heeft de werkgroep Corona de documenten 'Praktische adviezen bij capaciteitsproblematiek' en ‘Praktische adviezen quarantaine’ geupdate. De documenten zijn te vinden op de Coronapagina onder Protocollen, richtlijnen en documenten

Booster & Zwangerschap  

De werkgroep Corona heeft ook een update aan de website toegevoegd van het 'standpunt Vaccinatie' en het 'standpunt COVID-19 en Zwangerschap, Bevalling en Kraambed' (van de multidisciplinaire werkgroep COVID-19 en Zwangerschap). Hierin zijn de adviezen rondom de booster beschreven. Ook deze 2 standpunten vind je op de Coronapagina onder Protocollen, richtlijnen en documenten

Livestream Zwangerschap & Coronavaccinatie

In samenwerking met de NVOG en het ministerie van VWS organiseren we een livestream speciaal voor vrouwen die zwanger zijn en zwanger willen worden. 

Tijdens de livestream kunnen de vrouwen al hun vragen stellen over het vaccineren tegen corona en zwangerschap/vruchtbaarheid. Een verloskundige en een gynaecoloog staan klaar om hun vragen te beantwoorden. 

Extra hulp nodig van niet praktiserende verloskundigen met BIG registratie? 

In coronatijd heeft de KNOV verloskundigen die nog wel BIG-geregistreerd zijn maar niet meer praktiseren, benaderd met de vraag of ze willen bijspringen als de nood hoog is. 

Deze week zijn deze verloskundigen gemaild met de vraag of ze nog steeds kunnen bijspringen wanneer er een capaciteitsprobleem ontstaat in de praktijk en/of regio. We adviseren deze tijdelijke collega’s alvast aan te haken, zodat ze direct in kunnen springen wanneer dat nodig is. 

Heb jij in jouw praktijk of regio hulp nodig? Stuur een mail naar info@knov.nl. Je ontvangt dan een lijst met potentiële waarnemers die je gericht kunt benaderen.