Positieve gezondheid ook iets voor jou?

07 juli 2021

Al bijna 150 leden hebben de training ‘werken met Positieve Gezondheid’ vanaf maart gevolgd. Nog eens bijna tweehonderd leden hebben zich opgegeven voor een training in het najaar 2021 en de eerste twee maanden van 2022. Er zijn nog ruim vijftig plekken vrij om de training kosteloos te volgen! Iets voor jou?

Tijdens de ledendag op 25 juni gaf Machteld Huber, de grondlegger van Positieve Gezondheid, een inspiratiesessie. Wil je weten wat Positieve Gezondheid is en waarom het is ontwikkeld? Kijk dan hier deze inspiratiesessie terug. Aan het einde van de video geven ervaren verloskundigen een toelichting vanuit hun praktijk op het werken met Positieve Gezondheid.

Inschrijven voor een van de laatste vijftig trainingsplekken ‘werken met Positieve Gezondheid’ kan via deze link. In 2021 zijn deze kosteloos beschikbaar voor leden van KNOV via de ZonMw-kwaliteitsgelden.

Voorwaarden

De twee trainingsdagen en een dagdeel intervisie na drie maanden zijn kosteloos en vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Het met volle aandacht en volledig deelnemen aan de training en intervisie is een voorwaarde om in aanmerking te komen voor de dertien accreditatiepunten voor de training en drie MIO punten voor de intervisie. Wordt de training of intervisie geheel of gedeeltelijk vanaf één week voor aanvang geannuleerd, dan zijn er kosten aan verbonden. Het is dan een te korte termijn om nog vervanging te regelen, waardoor er een plek verloren gaat.

Van de verloskundigen die gebruik maken van het gratis aanbod wordt verwacht dat zij:

  • Actief aan de slag gaan met Positieve Gezondheid in de dagelijkse praktijk
  • Ervaringen en ‘best practices’ delen ten behoeve van alle leden van de KNOV
  • Een bijdrage leveren aan een effectmeting Positieve Gezondheid (bijdrage nader in overleg te bepalen)