32e ICM-congres succesvol afgesloten

01 juli 2021

30 juni werd het 32e ICM-congres afgerond met de ‘closing ceremony’. We kijken nu al terug op een succesvol congres, met maar liefst 2006 deelnemers.

Nieuwe stichting

ICM lanceerde tijdens de ceremonie haar nieuwe stichting: With Women charity. Deze stichting zet zich in om verloskundigen wereldwijd te versterken. Er is een gulle eerste donatie gedaan door Mieke Meijer, een Nederlandse verloskundige die onlangs op 95-jarige leeftijd overleed. Mieke verdedigde en bevorderde de autonome positie van verloskundigen in Nederland. Franka Cadée (voorzitter van ICM) bedankte haar voor de donatie.

Grootste virtuele bijeenkomst voor verloskundigen

Door corona werd het congres voor het eerst digitaal gehouden. De grootste virtuele bijeenkomst van verloskundigen ooit! Het was leuk om te zien dat er veel Nederlandse verloskundigen en onderzoekers presenteerden. Alle sessies zijn in de komende maanden voor iedereen die deelnam aan het congres nog terug te kijken via de website.

Over twee jaar wordt het volgende congres alsnog in Bali gehouden. Dat zou dit jaar al het geval zijn, maar kon niet doorgaan vanwege de coronapandemie.