Visie Verloskundige 2025 – 2030

18 september 2018

Voor een krachtige positie van de verloskundige is het belangrijk om te bepalen welke rol de verloskundige, binnen de keten van de geboortezorg, in de toekomst zal vervullen. Dat vergt een verbindende en inspirerende visie! Een visie die binnen de beroepsgroep en in het werkveld toonaangevend is.

De visie die we hebben opgehaald met Talmor gaat de KNOV verdiepen met strategische opties. Opties die we in kaart brengen aan de hand van scenario's over hoe de geboortezorg zich kan gaan ontwikkelen. Dat doen we in nauwe samenwerking met ketenpartners, verloskundigen en strategie- en innovatiebureau BeBright. We werken met een projectteam (de projectleider, projectmedewerkers vanuit KNOV-bureau en BeBright), een visiecommissie (afvaardiging van KNOV-leden) en een klankbordgroep (afvaardiging vanuit de geboortezorg, denk o.a. aan een cliënt, verloskundige, gynaecoloog, kinderarts).

9 maanden

9 maanden zijn er nodig om tot de definitieve verbindende en inspirerende visie te komen. We begrijpen dat dit nog wat van uw geduld vraagt, maar in juni 2019 ligt dan echt die toekomstbestendige visie die richting en koers geeft. In de ALV van november 2018 worden de eerste resultaten van dit visietraject met u gedeeld.

September –November Trends en kernonzekerheden opstellen
ALV 22 november Presentatie trends en kernonzekerheden
December – Februari Scenario's en strategische opties opstellen en uitwerken
Medio februari Scenario safari voor alle leden
Maart – Juni Visie ontwerpen, toetsen en finaliseren
ALV juni 2019 Presentatie visie 2030

BeBright

BeBright is een strategie- en innovatiebureau dat zich inzet om de vitaliteit van organisaties en de samenleving te versterken. Ze hebben veel ervaring met het opstellen van soortgelijke scenario's en visies. Zij hebben bijvoorbeeld meegewerkt aan de visie voor de Medisch Specialisten en de toekomstscenario's voor de revalidatiezorg.