Beleidsadviseur geboortezorg (Bekostiging & contractering)

04 november 2021

Kom jij ons versterken?

De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) is de landelijke beroepsorganisatie van verloskundigen en heeft ruim 3.700 leden. Zij streeft naar de beste zorg voor de (aanstaande) zwangere, haar partner en (ongeboren) kind vanuit een visie die een natuurlijk verloop van de zwangerschap en geboorte ondersteunt. De KNOV ondersteunt verloskundigen, verbindt hen en behartigt hun belangen.

Wij zijn op zoek naar een beleidsadviseur geboortezorg met de focus op bekostiging & contractering (32-36 uur per week).

Wil jij bijdragen aan de beste geboortezorg in Europa? Heb je kennis van bekostiging van zorg? Kom je misschien uit de wereld van verzekeraars? Zet je die kennis graag in in het belang van verloskundigen? Ben je een autonoom denker die zijn of haar gedachten en ideeën goed op papier krijgt? Dan is dit een functie voor jou.

De functie

Als beleidsadviseur bij de KNOV sta je aan de basis van een gezonde start voor moeder en kind. Het ontwikkelen van beleid op diverse vraagstukken die de geboortezorg en de leden aangaan, behoort tot je core business. Ongeveer de helft van je tijd ligt de focus van je werk op bekostiging & contractering van de zorg. Denk aan het voeren van gesprekken met zorgverzekeraars, de NZa, het vraagstuk van bekostiging van integrale geboortezorg, tarieven en vergoedingen. Verder signaleer en onderzoek je relevante ontwikkelingen en analyseer je kwalitatieve en kwantitatieve informatie. Je werkt ook op dossiers die te maken hebben met bijvoorbeeld preventie, onderwijs, registers of juridische zaken.
Om dit alles te realiseren is de samenwerking met de senior programmamanagers van essentieel belang. Je ondersteunt hen op hun dossiers. Daarnaast werk je nauw samen en onderhoud je contact met de leden, zodat de standpunten gedragen worden door onze achterban. Netwerken is een belangrijk onderdeel van je functie evenals het afstemmen op en het uitdragen van beleid aan derden.

Jij

Je hebt een academisch werk- en denkniveau en aantoonbaar minimaal drie jaar ervaring met het maken van beleid en uitbrengen van adviezen. Waarschijnlijk heb je een opleiding als (gezondheids)econoom afgerond. Je hebt ervaring met financiering van de zorg. Samenwerken is voor jou vanzelfsprekend evenals het aansturen van een werkgroep. Je kunt uiteraard kort en bondig schrijven en neemt een uitstekend ontwikkeld omgevingsbewustzijn mee. Je bent proactief en kan zelfstandig werk oppakken. Je weet hoe je draagvlak voor beleid krijgt, bent een goede luisteraar en een fijne collega en partner om mee samen te werken. Ervaring in de zorgsector of bij een belangenorganisatie is een pré.

Wat biedt de KNOV jou?

Je werkt in een professionele omgeving waar ontwikkeling hoog in het vaandel staat. De
KNOV, gevestigd in Domus Medica in Utrecht, biedt jou een werkplek in een inspirerende werkomgeving waar je op een moderne manier kunt werken. Desgewenst kun je 50% van je tijd vanuit huis werken. Jouw ontwikkeling is belangrijk voor de KNOV en hier wordt volop aandacht aan besteed. De functie is ingeschaald in FWG 60. Naast bovengenoemde biedt de KNOV goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?

Wil je graag meer informatie neem dan contact op met jpaulus@knov.nl, senior programmamanager Bekostiging & Contractering.
Stuur je CV en motivatie bij voorkeur uiterlijk 5 november a.s. naar mdijkstra@knov.nl.
De eerste gesprekken zijn gepland in de 2e week van november, de tweede ronde is op 18 november (middag).