Nieuwsbericht

08 maart 2022

Van het CAK ontvingen wij informatie over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot zorg aan mensen uit Oekraïne. De minister van VWS heeft besloten dat het verlenen van medische zorg aan vluchtelingen zal worden vergoed door de SOV-regeling. Volgens EU afspraken hebben mensen die vanuit Oekraïne gevlucht zijn, of zij die niet kunnen terugkeren naar hun land, recht op onderdak, financiële steun en medische zorg, en mogen ze werken. 

VWS en het CAK hebben per 4 maart de SOV-regeling opengesteld voor onverzekerde mensen uit Oekraïne. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van de reguliere werkwijze. Verleen je zorg aan deze groep vluchtelingen? Meld dit binnen zeven dagen na aanvang van de zorg bij GGD GHOR. Verstrekte medisch noodzakelijke zorg wordt dan volledig vergoed. 

Op dit moment wordt er gewerkt aan een opdrachtbrief vanuit het ministerie aan het CAK en aan een uitvoeringstoets door het CAK. Onderdeel daarvan is het verstrekken van informatie aan zorgverleners. Tot die tijd kan er informatie worden gevonden op de CAK website en op de website van de Rijksoverheid.