Nieuwsbericht

08 november 2023

Dit jaar is de KNOV het project Herontwerp training Toetsgroepbegeleider (TGB) gestart. Uit evaluatie van de training TGB blijkt namelijk behoefte te zijn om deze training beter aan te sluiten bij het veranderde kennisniveau en omgeving van verloskundigen. Daarom wordt de training opnieuw ontworpen.   

Vragenlijst: Wat doe jij aan reflectie?

Uitgangspositie van het project is de opleidingsbehoefte van verloskundigen ten aanzien van TGB en MIO. Daarna wordt de training inhoudelijk aangepast en wordt bekeken hoe deze didactisch vorm te geven. Voor het in kaart brengen van de opleidingsbehoefte is een vragenlijst opgesteld. Wat doe jij aan reflectie in de praktijk? Laat het ons weten via de vragenlijst om tot een gewenst herontwerp te komen: https://forms.gle/UiGvngcMe8wBFABX7

Achtergrondinformatie 

De KNOV leidt met de training TGB verloskundigen op voor de begeleiding van Intercollegiale Toetsing Verloskundigen (ITV) en casuïstiekbesprekingen. Met de training TGB kunnen ook MIO (Methodisch Intercollegiaal Overleg)-punten behaald worden door verloskundigen die zelf een MIO-methode in hun trainingen willen gebruiken.  

Waarom zijn MIO-punten belangrijk?  

Het leren bij MIO gebeurt aan de hand van reflectie. Door te reflecteren op beroepservaringen, zoals in casuïstiek of intervisie, kunnen aspecten boven tafel komen die een professional alleen niet zou vinden. Met MIO-bijeenkomsten analyseer je met collega’s een of meer waargebeurde praktijkcasussen waarmee je jouw deskundigheid kunt bevorderen. 

Meer informatie

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie? Neem dan contact op met projectleider Sharon van de Veerdonk, svandeveerdonk@knov.nl.    

Dit project wordt mogelijk gemaakt door Kwaliteitsgelden van ZonMw.