Nieuwsbericht

12 december 2021
Twinning: Erna Kerkhof, verloskundige en projectteamlid, vertelt

Tijdens het Twinning project krijgen de Twins begeleiding van de projectteamleden. Onder andere van Erna Kerkhof, zelf ook verloskundige. En met de nodige ervaring als ex-Twin aan het eerdere Twinning project in IJsland. Ze vertelt hoe Twinning terugkomt in haar eigen werk en hoe ze de begeleiding van de Twins ervaart. 

Continuïteit van zorg betekent in mijn werk …

… dat ik samen met mijn collega's zo goed mogelijk voor een zwangere en haar gezin kan zorgen en tegemoet kom aan hun wensen waar dat kan. Dat lukt meestal heel goed, omdat we veel tijd besteden aan onze cliënten, CP doen in onze praktijk, CTG's kunnen maken als dat nodig is, veel intercollegiaal overleg hebben en allemaal erg verknocht zijn aan ons vak. 

We runnen met elkáár de praktijk

Op die manier zijn we betrokken bij de ontwikkeling van het vak, leiden we continu studenten op, nemen we allemaal deel aan diverse werkgroepen en zo houden we nog meer andere verloskundige hobby's erop na. Dat kan alleen maar als je met meerdere collega's bent. 

We hebben al bijna 12 jaar een stabiele maatschap met 5 verloskundigen en daarnaast werken er 2 waarneemsters mee. We vinden het team eigenlijk wat te groot en tegelijkertijd merken we dat het met een kleiner team voor ons niet te doen is. Zo zou bijvoorbeeld mijn taak binnen het Twinning Project zonder de steun van mijn collega's niet mogelijk zijn. 

Het begeleiden van de Twins is een feestje

Het is zo leuk om te zien hoe ze mooie plannen bedenken die de verloskundige zorg (op onderdelen) kan verbeteren. Ik leer er zelf heel veel van. We zijn allemaal anders, we zitten allemaal in een andere levensfase en de keuze om te werken in de eerste, tweede of derde lijn is een persoonlijke keuze. Wat zou het mooi zijn als we in dat licht elkaar tegemoet komen, elkaar aanvullen, wars zijn van (voor)oordelen en zo komen tot een verbetering van de zorg aan al onze zwangeren en hun familie.