Nieuwsbericht

20 april 2022
Eerste lichting rondt Leiderschapsprogramma KNOV-De Baak af

De eerste lichting Verloskundigen die het Leiderschapsprogramma KNOV-De Baak volgen ronden het programma woensdag 20 april af. Een bijzonder moment om bij stil te staan! Het ontwikkelen en aanbieden van een Leiderschapsprogramma voor verloskundigen is namelijk een lang gekoesterde wens van de KNOV. 


Inhoud cursus

In deze cursus begin je bij jezelf: wie ben ik, hoe functioneer ik, wat zijn mijn krachten en wat zijn mijn valkuilen? Vervolgens ga je in op de vraag wat leiderschap is en inhoudt. Je duikt de theorie in en gaat met elkaar in gesprek. De doelen van de cursisten verschillen. De een wil leren over strategisch leiderschap. De ander wil haar visie op een toekomstige carrière helder krijgen. Weer andere verloskundigen volgen het programma omdat ze een betere leider in hun praktijk willen zijn. Of omdat ze hun rol in de regio willen pakken. En weer een ander wil meer de coachende kant op.

Het programma belicht de verschillende perspectieven van leiderschap. Het gaat over leiderschapsstijlen en persoonlijk leiderschap, over bestuurlijk leiderschap – hoe zorg je dat mensen jou volgen – en over richting geven. Het gaat altijd over de geboortezorg en je betrekt het op je eigen context. Dat maakt dit programma relevant voor veel verschillende verloskundigen. 

Benieuwd naar de ervaring van een van de deelnemers?

In het tijdschrift De Verloskundige (maart) staat een interview met deelneemster Renate de Bie, die toen op de helft van het programma was. ‘Ik heb nu de handvatten om het gesprek met het management aan te gaan. En de kennis om sommige keuzes beter te begrijpen.’ Lees hier het hele artikel. Bestuurlijke rol leren invullen - KNOV

Aanmelden

16 mei start een nieuwe cursus Leiderschap in de Geboortezorg (voorheen ‘Verloskundig Leiderschap’). Heb je interesse of wil jij je aanmelden? Bezoek dan de website van de Baak.