Nieuwsbericht

03 december 2020

Op donderdag 26 november vond de eerste bijeenkomst van de klankbordgroep Experts plaats voor het project Implementatie Positieve Gezondheid. Deze klankbordgroep bestaat uit vertegenwoordigers van het institute for Positive Health (iPH), Zelfbewust Zwanger, diverse (onderzoeks)projecten met een hoofdrol voor Positieve Gezondheid in de geboortezorg, en verloskundigenpraktijken die bij de pilot in 2019 betrokken waren.

Aanpak project

Het was - hoe kan het ook anders - een positieve bijeenkomst. De klankbordgroep was enthousiast over de aanpak van het project, met een duidelijke propositie van Positieve Gezondheid in de geboortezorg en de SWOT-analyse als basis voor de implementatiestrategie. Vanzelfsprekend hadden de leden aanvullingen en suggesties voor aanpassingen. Die verwerken we in de definitieve documenten, die spoedig op onze webpagina gepubliceerd worden. Net als de infographic die op basis van de projectresultaten getekend wordt.

Uitrol Positieve Gezondheid

Als ZonMw de aangevraagde subsidie voor Positieve Gezondheid toekent, zal Positieve Gezondheid vanaf 2021 grootschalig uitgerold worden. Daar horen onder andere gratis (incompany) trainingen Werken met Positieve Gezondheid in de geboortezorg bij. Want mèt Positieve Gezondheid heeft de zwangere een brede kijk op haar eigen welzijn en is ze beter in staat haar eigen wensen tijdens de zwangerschap en daarna als ouder te bepalen, te bespreken en er mee aan de slag te gaan. Ben je geïnteresseerd en wil je de gratis (in company) training volgen? Stuur een mail naar positievegezondheid@knov.nl.