Woensdag 25 september organiseerden we niet één, maar twee startbijeenkomsten in aanloop naar de lancering van nieuwe platforms. In de ochtend kwamen daarvoor de praktijkhouders bij elkaar en in de middag de studenten. De deelnemers deelden tips en ideeën om de platforms straks goed aan te laten sluiten bij hun wensen en behoeften. Waardevolle input, waarmee wij de laatste puntjes op de i kunnen zetten.
Een startbijeenkomst staat in het teken van de introductie van het platform en een open gesprek met elkaar over de kracht van ons werk en welke uitdagingen we met elkaar tegenkomen. In aanloop naar de lancering van het platform voor praktijkhouders en het platform voor studenten, kwamen er woensdag 25 september 20 praktijkhouders en 18 studenten naar Utrecht. Onderwerpen die we onder andere bespraken waren:
- de ontwikkeling rondom zzp-wetgeving en welke vragen dit oproept voor de toekomst;
- hoe we elkaar kunnen bereiken en versterken (ook buiten het platform);
- de wens naar ‘maakbaarheid’ en de daarmee gepaarde (groeiende) zorgvraag en capaciteitsproblematiek.
Veel dank voor jullie aanwezigheid, openhartigheid en goede ideeën!
Leren van elkaar
Als (aankomend) verloskundige heb je bij je dagelijkse werkzaamheden te maken met uitdagingen en kansen. Gelukkig hoef je als lid van de KNOV hier niet (altijd) zelf een oplossing of werkwijze voor te bedenken. Als beroepsorganisatie ondersteunen wij je waar mogelijk. Maar ook de kennis en ervaring van je verloskundige collega’s zijn minstens zo waardevol. Om makkelijk contact met elkaar te leggen, vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen, hebben we digitale platforms opgezet.
Voordelen van het platform
Met onze digitale platforms verbinden we leden die werken in dezelfde setting met elkaar én met de KNOV. Via de platforms (te gebruiken op je laptop en op je telefoon via de app) kun je onder andere
- ideeën uitwisselen;
- documenten delen;
- een vraag stellen op het forum;
- 1-op-1 chatten met een collega;
- een groeps-chat aanmaken, bijvoorbeeld met collega's uit de regio.
Naast dat je elkaar via het platform digitaal goed kunt vinden, organiseren we ook fysieke bijeenkomsten. Daar bespreken we de ontwikkelingen in het veld, bij de KNOV en halen we input bij je op. Zo kunnen we onze belangenbehartiging goed afstemmen op de specifieke werksetting en dus gerichter inzetten.