Nieuwsbericht

30 november 2023

Na een succesvolle aftrap van het platform VEVO (vertegenwoordigers van een eerstelijns verloskundige organisatie) staat de volgende bijeenkomst alweer voor de deur en wel op woensdag 13 december om 14.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst wordt, voor de nieuwe aanwezige leden, een korte introductie gegeven over de platforms en gaan we verder door met belangrijke ontwikkelingen die spelen in jullie regio’s, zoals het VSV-basiskader en de ontwikkelingen in het ROAZ.

Introductie platform VEVO

De samenwerking met de regio is al lang een aandachtspunt voor de KNOV, maar slechts wisselend van de grond gekomen. Vanuit de georganiseerde regio's is eveneens geprobeerd om landelijke aansluiting te zoeken, maar helaas is dat ook niet altijd evengoed gelukt. Uitwisseling tussen de regionale eerstelijns organisaties en de KNOV versterkt onze slagkracht als beroepsgroep en stimuleert laagdrempelig en toegankelijk overleg. Het is daarom tijd voor een meer duurzame oplossing!

Samen met jullie, onze collega’s, werken we aan een beroepsorganisatie waar álle verloskundigen zich gehoord en gewaardeerd voelen. Met een sterke focus op de saamhorigheid tussen verloskundigen: op de inhoud van ons vak en onze beroepsidentiteit. Wij begrijpen dat jullie als verloskundigen in verschillende werksettings tegen specifieke uitdagingen aanlopen in jullie werkzaamheden. Daarom hebben we in het jaarplan 2023 aangekondigd om platforms op te zetten. Op die manier kunnen we de positie van de VEVO versterken en interne belangen duidelijk naar voren halen. Belangrijker nog: we willen hiermee de inspraak van VEVO binnen de vereniging beter borgen.

Het vernieuwde platform bestaat uit alle KNOV-leden die als vertegenwoordiger van een eerstelijns verloskundige organisatie willen fungeren. Het platform wordt ondersteund met een online community.

In 2024 gaan we de platforms door ontwikkelen en deze ook opzetten voor zes nieuwe groepen verloskundigen.

Aanmelden

Stuur een mail naar Quinty Spits, platformsecretaris (qspits@knov.nl) om je aan te melden voor het platform VEVO. In deze mail kun je aangeven of je aanwezig bent bij de tweede digitale bijeenkomst op woensdag 13 december om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur.

Andere vragen?

Indien je andere vragen hebt, kun je ook contact opnemen met Quinty Spits, platformsecretaris.