Nieuwsbericht

11 december 2023
Save the date: 9 maart 2024 White Ribbon Symposium

Op 9 maart 2024 organiseert Stichting White Ribbon, die zich inzet voor het verminderen van moedersterfte, haar jaarlijks symposium. Tijdens dit symposium wordt ook de White Ribbon award uitgereikt. Hiervoor kunnen nog mensen worden aangemeld.

Met de jaarlijkse White Ribbon Award eert de Stichting hulpverleners in de geboortezorg die met hun inzet, kennis en praktisch werk een positieve bijdrage leveren aan de medische en maatschappelijke ontwikkeling van een gemeenschap, inzake moeder- en kindzorg, ergens in de wereld.

Symposium 2024

Het internationale White Ribbon Symposium “Co-creating for a better world” wordt gehouden op zaterdag 9 maart om 13.45 uur in Restaurant Lommerrijk in Rotterdam.

De sessies gaan over het streven naar vermindering van de hoge moedersterfte, maternale mortaliteit en morbiditeit in de wereld. De sprekers zijn:  

  • Dhr. Aniel Jeroen Chandrikasingh, financieel deskundige
  • Nas Kallianidis, gynaecoloog LUMC
  • Jamilah Sherally, arts in Global Health and Tropical Medicine (AIGT)

Nieuw op het Symposium 2024 is de presentatie van Jolene Damoiseaux, verloskundige. Zij is ook oprichter van “Mothers on the Moveen deze stichting heeft indertijd van White Ribbon een bedrag gekregen ter ondersteuning van haar project. deze presentatie is tevens de introductie van een paneldiscussie/dialoog. 

Registreren voor het symposium kan door te mailen naar info@whiteribbon.nl.