Nieuwsbericht

12 november 2020

Op 1 januari 2020 is het Kwaliteitsregister Basisechoscopie van de KNOV gestart. In een eerder nieuwsbericht is ook aangegeven dat je je opnieuw moet registreren in het nieuwe kwaliteitsregister, omdat het oude diplomaregister in april 2020 zou vervallen. Omdat niet iedereen zich tijdig kon aanmelden, hebben we het diplomaregister langer aangehouden. Inmiddels, medio november 2020, staan ruim 400 verloskundig-echoscopisten in het Kwaliteitsregister Basisechoscopie van de KNOV geregistreerd. Heb jij je nog niet opnieuw geregistreerd? Schrijf je dit jaar nog in want het oude diplomaregister vervalt per 1 januari 2021 definitief!

Veelgestelde vragen over het nieuwe register

Hoe weet ik of ik geregistreerd sta per 1 januari 2021?
Ga naar het Kwaliteitsregister Basisechoscopie en zoek jezelf op.

Ik ben nog niet over naar het nieuwe register, wat moet ik doen?
Op deze pagina vind je alle relevante informatie. Houd er rekening mee dat, naast een afgeronde erkende echoscopie-opleiding, een aanvullende registratie-eis kan gelden. Afhankelijk van de gevolgde opleiding moeten bij eerste registratie een erkend diploma en een logboek worden ingediend. Na goedkeuring van het logboek, volgt registratie.

Hoe kijken de verzekeraars hiernaar?
Verzekeraars vergoeden alleen de declaraties als de echo’s gemaakt zijn door iemand die geregistreerd staat in een kwaliteitsregister.

Antwoorden op andere veelgestelde vragen vind je op de website van het Kwaliteitsregister Basisechoscopie.

Meer informatie

Kun je op de website geen antwoord vinden op je vraag? Je kunt dan bellen naar 088 - 888 39 07 of een mail sturen naar kwaliteitsregisterbasisechoscopie@knov.nl.