Nieuwsbericht

12 januari 2021

Op 22 januari 2021 houdt prof. dr. Ank de Jonge haar oratie vanwege haar benoeming tot eerste Nederlandse hoogleraar Verloskundige Wetenschap. Een mooie prestatie en feestelijke gebeurtenis. Voorafgaand aan de inaugurele rede organiseren de afdeling Midwifery Science van Amsterdam UMC en de Academie Verloskunde Amsterdam en Groningen een symposium over continuïteit in de geboortezorg.

Symposium Continuïteit in de geboortezorg - het belang van een vertrouwde zorgverlener

De oratie en het middagsymposium zijn voor iedereen in de geboortezorg te volgen, en met name van belang en interessant voor verloskundigen. Tijdens het symposium spreken experts uit binnen- en buitenland over het belang van continuïteit van zorgverlener. Vrouwen hebben positievere ervaringen en betere gezondheidsuitkomsten wanneer zij continue begeleiding tijdens de zwangerschap, geboorte en kraamperiode krijgen. Hoe kunnen we in Nederland zorgen dat vrouwen ook structureel begeleid worden door zorgverleners die ze kennen? En welke rol spelen verloskundigen, huisartsen en gynaecologen daarin?

Deelnemen

De oratie en het symposium zijn gratis online bij te wonen. Voor het symposium wordt accreditatie aangevraagd bij de NVOG (Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie) en de KNOV.