Nieuwsbericht

30 augustus 2024

Bevallingsovertuigingen zijn een belangrijke factor in de attitude van zorgprofessionals ten aanzien van interventies rondom zwangerschap en bevalling.


In het artikel Validation of the Birth Beliefs Scale for maternity care professionals in The Netherlands laten onderzoekers van de afdeling Mifwifery Science aan de Academie Verloskunde Maastricht (AVM) zien dat de Birth Beliefs Scale een betrouwbaar instrument is om attitudes van zorgprofessionals in beeld te brengen.

De onderzoekers zagen dat de attitudes van eerstelijns verloskundigen, klinisch verloskundigen en gynaecologen van elkaar verschillen. Daarnaast hebben het aantal jaren werkervaring en type Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) invloed op natuurlijke bevallingsovertuigingen.

Lees het volledige artikel hier: 

https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/0167482X.2024.2392160#abstract 

Over de auteur

Dit artikel is onderdeel van het proefschrift van Lianne Zondag-McDermott: Persoonlijke en professionele factoren die verloskundigen beïnvloeden in het doen van verloskundige interventies dat mede is bekostigd door de Scholarship die Lianne in 2023 ontving van de KNOV.

Lees hier een ander artikel uit Liannes proefschrift: