Nieuwsbericht

07 november 2023

De afgelopen weken hebben we de derde gesprekscyclus van dit jaar doorlopen met de zorgverzekeraars. Elke cyclus bestaat uit een grote onlinebijeenkomst met ongeveer 35 verloskundigen, het PLAZA (Platform Algemene Zaken). Aansluitend volgt een kleinschaliger overleg ter voorbereiding op de ‘VOZ-en’ (Verloskundig Overleg Zorgverzekeraars), die enkele dagen later volgen. 

In het PLAZA verzamelen we onderwerpen die betrekking hebben op bekostiging en contractering en bespreken we de stand van zaken. Aansluitend volgt de voorbereiding van het VOZ, waarin wordt besproken welke onderwerpen we zullen agenderen voor dit periodieke overleg met de vier grote zorgverzekeraars. De ‘VOZ-en’ vinden plaats in een vaste samenstelling van zowel bureaumedewerkers als verloskundigen. Op deze manier houden we feeling met de onderwerpen die leven onder de KNOV-leden en kunnen we deze bespreken met de zorgverzekeraars.  

Deze overlegcycli komen drie keer per jaar terug: in januari/februari, in mei/juni en in oktober/november. Een uitgebreider verslag met de onderwerpen uit het PLAZA en de VOZ-overleggen delen we binnenkort.   

We zoeken weer nieuwe deelnemers. Mocht je interesse hebben om in de toekomst deel te nemen aan het PLAZA en/of VOZ, laat het ons weten via enanninga@knov.nl. We zoeken sowieso nieuwe leden voor het VOZ van CZ, bij voorkeur uit Limburg en uit Zeeland.