Nieuwsbericht

04 februari 2022

Het Kwaliteitsregister helpt bij het bevorderen en stimuleren van de deskundigheid van jou als verloskundige. Vanaf dit jaar is het het streven het Kwaliteitsregister Verloskundigen, ongeacht de setting waarin je als verloskundige werkt, één register te laten zijn voor alle verloskundigen en voor alle aanvullen taken en specificaties die zij uitvoeren. Om dat te bereiken wordt een aantal deelregisters opgezet waarvan het eerste deelregister, Counseling Prenatale Screening, al operationeel is. Daarnaast werken we onder andere aan een deelregister voor verloskundigen in de klinische setting (samen met de NVOG) en een deelregister voor CTG. 

Goed om te weten: het Beleidsdocument Kwaliteitsregister is vernieuwd

Hoe het register werkt en wie welke verantwoordelijkheden heeft, staat beschreven in het Beleidsdocument Kwaliteitsregister. Dit document is geüpdatet met onder andere de volgende informatie:

  • een beschrijving van wat de registratie- en herregistratie-eisen zijn voor deelregisters volgens de Beleidscommissie, 
  • activiteiten gericht op het (niet commercieel) begeleiden van startende verloskundigen op de arbeidsmarkt, kunnen vanaf nu onder categorie D geregistreerd worden. Dit naar aanleiding van een veel gehoorde vraag vanuit het werkveld en
  • het eerste nieuwe deelregister Counseling Prenatale Screening (zie hieronder) is erin opgenomen. 

Meer weten over de inschrijving in het Deelregister Counseling Prenatale Screening? 

Kijk dan op de pagina van dit Deelregister. Al bijna 750 collega’s hebben zich aangemeld: “Het is zo gebeurt en nu heb ik alles in één overzicht bij elkaar”.
Meer algemene informatie over de deelregisters vind je in een eerder nieuwsbericht en het bijbehorende informatieboekje.