Nieuwsbericht

19 januari 2021

De International Confederation of Midwives (ICM) en het United Nations Population Fund (UNFPA) brengen samen de allereerste uitgave van ‘A Moment for Midwives’. Met dit digitale magazine willen ze het Jaar van de Verpleeg- en Verloskundige vieren en de prestaties van verloskundigen midden in de coronapandemie uitlichten.

Het online magazine vertelt het verhaal van 2020; het jaar waarin de enthousiaste start van het jubileumjaar snel verdween en plaats maakte voor een virus dat bestaande gezondheidsproblemen rondom zwangerschap en geboorte alleen maar verergerde. Het magazine bevat allerlei inspirerende verhalen van verloskundigen, projectupdates, een lobby toolkit met video en interessante informatie over het jaar van de verpleeg- en verloskundige, COVID-19, State of the World's Midwifery (SoWMy) 2021, ICM virtual congress en vroeggeboorte.

ICM en UNFPA spreken met dit magazine hun waardering uit voor de veerkracht, moed en toewijding die verloskundigen wereldwijd getoond hebben. Tegelijkertijd is het een vooruitblik op het decennium van de verloskundige en echte, mondiale actie die nodig is om de duurzame ontwikkelingsdoelen te bereiken.

Bekijk en lees het magazine ‘A Moment for Midwives’ hier.