Met deze e-learning vergroot je je bijdrage aan cliënten om ze te helpen minder alcohol te nemen rondom de zwangerschap. Daardoor kan het aantal miskramen, het aantal kinderen dat geboren wordt met het Foetaal Alcohol Syndroom (FAS) of met een te laag geboortegewicht, afnemen.
Wij vroegen Dieuwke Ottens, verloskundige en consulent seksuele gezondheid NVVS bij Verloskundigenpraktijk De Verbinding, naar haar ervaring met deze e-learning.
Wat had je er vooraf van verwacht?
“Ik stapte er blanco in en liet me verassen.”
Welke informatie komt er zoal in voorbij?
“Naast veel theorie en achtergrondinformatie is er met name veel ruimte voor praktische tips en handvatten om mee aan de slag te gaan in de praktijk.”
Wat sprong er voor jou uit?
“Ik heb met name veel gehad aan de technieken die je kunt inzetten om dit toch best lastige onderwerp met cliënten bespreekbaar te maken. de technieken van motiverende gespreksvoering maken dat eventuele weerstand minder zal zijn. Juist ook de ondersteunende materialen en de achtergrondinformatie maken je een stuk zekerder tijdens het bespreken en zorgen dat je letterlijk niet met lege handen staat.”
Hoe helpt de informatie uit de e-learning jou bij het voeren van gesprekken met cliënten (en partners) over alcohol?
“Na het volgen van de training laat ik gebruik van alcohol voor de zwangerschap en het stoppen ervan tijdens de zwangerschap een veel prominenter onderwerp zijn binnen mijn intake en later in de zwangerschap.”
Waar ga je mee aan de slag?
“Het is een vast onderdeel geworden binnen het gehele scala aan onderwerpen van wat wij bespreken.”
Wat vond je van de e-learning?
“Mooie vormgeving, vlot te doorlopen met een normale moeilijkheidsgraad.”
Wat wil je collega’s meegeven?
“Volg deze training, het geeft je de tools in handen om een wat lastiger onderwerp op een makkelijkere manier ter sprake te brengen.”