Nieuwsbericht

01 november 2022

Vorige week kondigden we aan dat het deelregister Antenataal CTG in de eerstelijn per 1 november onderdeel wordt van het Kwaliteitsregister Verloskundigen. Inmiddels is dit deelregister geïmplementeerd in PE-online. Vanaf nu kun je je hier dus voor aanmelden.  

Criteria voor aanmelden 

Om je aan te melden voor het deelregister Antenataal CTG in de eerstelijn wordt het volgende gevraagd: 

  • Een kopie van een diploma bachelor Verloskunde, waarbij het antenataal CTG onderdeel is van het verloskundig curriculum (Maastricht vanaf 2016, Amsterdam en Groningen vanaf 2018 en Rotterdam vanaf 2022).   

Of  

  • Een certificaat van een door de KNOV erkende/goedgekeurde basiscursus Antenataal CTG (op dit moment AVM of Vrouw&Zorg).  

EN

  • Een verklaring dat je het antenataal CTG uitgevoerd hebt binnen één jaar na het behalen van het diploma of certificaat.  

  • Een document met vastgelegde samenwerkingsafspraken over:   

  • aanwezigheid van multidisciplinaire CTG-werkgroep en kwaliteitsfunctionaris  

  • beoordelen van het CTG   

  • verwijsbeleid  

  • Overdracht 

Herregistratie 

In een registratieperiode van 5 jaar investeer je 40 uur in deskundigheidsbevordering. Dit betreft minimaal 8 uur per jaar geaccrediteerd methodisch intercollegiaal overleg (MIO) op het gebied van het antenataal CTG (kwaliteitsbesprekingen). 
In totaal behaal je in 5 jaar tijd 200 punten in het Kwaliteitsregister Verloskundigen. Dit is inclusief de punten die je behaald hebt in de deelregisters.  

Aanmelden 

Wil je je aanmelden voor het deelregister Antenataal CTG in de eerstelijn? Dit kan via het Kwaliteitsregister Verloskundigen (PE-online). Informatie en de aanmeldprocedure vind je op de website van het kwaliteitsregister. 

Informatie en vragen  

Heb je vragen? Laat dan hier je reactie achter. Op basis van de meest gestelde vragen zorgen we voor een Q&A die we regelmatig aanvullen. Je kunt deze Q&A en andere informatie terugvinden op de website www.kwaliteitsregisterverloskundigen.nl.  

 

Dit project wordt mogelijk gemaakt door ZonMw.