Nieuwsbericht

12 januari 2021

Allereerst de beste wensen voor 2021! Van mij, maar ook van mijn medebestuursleden, Marrit Smit, Berteld Kok, Richard van den Broek en Sophie Six. Een bijzondere kerst en bijzondere jaarwisseling, we hopen dat deze, in kleine kring, toch goed voor jullie is geweest.

Op de website is het verslag van onze ALV van 13 november 2020 geplaatst. Een digitale ALV waar meerdere leden via filmpjes hun bijdrage aan hebben geleverd. Jullie kunnen dit terugkijken.

Deze ALV heeft ingestemd met het meerjarenplan en daarmee met de stip op onze horizon. Trots ben ik als voorzitter dat we een meerjarenperspectief hebben kunnen geven. Hiermee hebben we een duidelijke koers uitgezet met transparantie en consistentie. Uiteraard is dit op hoofdlijnen want 5 jaar is een lange periode zeker in dit steeds sneller veranderende zorglandschap. Dus de koers kan links of rechts jaarlijks op onderdelen bijgesteld worden en is er binnen het meerjarenplan ruimte voor actuele ontwikkelingen. Het instemmen met de bijbehorende meerjarenbegroting bleek een brug te ver. Formeel is hier volgens de statuten geen instemming op nodig maar het doel van de meerjarenbegroting was eveneens transparantie te geven over de financiën in de komende jaren.

Jaarlijks wordt (vanaf nu op basis van het meerjarenplan) een jaarplan met een bijbehorende beleidsrijke jaarbegroting aan de ALV voorgelegd. Jullie hebben ja gezegd tegen het jaarplan met begroting 2021. Dat is goed nieuws. We gaan hier samen invulling aan geven en daarmee ook vorm geven aan de visie zoals verwoord in ‘de verloskundige in 2030’.

Want de KNOV dat zijn wij samen: de leden, het bestuur en het bureau. We doen dat via werkgroepen, commissies, klankbordgroepen en ook bij de ALV. Daarnaast fungeren de senior programma managers in de regio als eerste aanspreekpunt en zijn zij vanuit hun inhoudelijke expertise landelijk de spin in het web. Bij de laatste ALV was deze structuur wellicht nog niet zo duidelijk en ingebed in het land. De behoefte aan een extra klankbordgroep voor de KNOV door de leden werd gevoeld en is er voor de motie voor oprichting van een klankbordgroep gestemd. Komende tijd wordt hier vorm aan gegeven.

Net als jullie hoop ik dat we elkaar bij de ALV in juni weer echt kunnen ontmoeten, ik kijk daar erg naar uit. In juni leggen we als bestuur de inhoudelijke en financiële verantwoording af over het afgelopen zeer bijzondere jaar.

We hebben na afloop van de ALV in november veel complimenten ontvangen over de ALV filmpjes met de leden en het overzicht van alle publicatie uitingen. Die gaan we dus zeker erin houden.

Ik kijk uit naar een mooie samenwerking in 2021 en verder, want samen vormen we de KNOV!

Carola Groenen, voorzitter KNOV