Cursus 'Herstel van episiotomie en baringskanaalletsels'

31 mei 2022

De KNOV organiseert in samenwerking met de NVOG de cursus 'Herstel van episiotomie en baringskanaalletsels' voor klinisch verloskundigen en eerstelijns verloskundigen.

Doelstellingen

  • Kennis over het onderwerp actualiseren en verdiepen
  • Aandacht voor preventie en herstelmogelijkheden en de late gevolgen (prolaps, incontinentie, seks)
  • Vergroten van operatieve vaardigheden, die nodig zijn voor herstel van episiotomie en baringskanaalletsels

Cursusopzet

Bij deze interactieve cursus wordt kennisuitwisseling afgewisseld met vaardigheidsonderwijs. Bestuderen van een aantal artikelen, knooptechnieken en maken van meerkeuzevragen maken deel uit van de voorbereiding. Voor het oefenen van vaardigheden gebruiken we fantomen en tijdens de training wordt het eerst op dierlijk materiaal geoefend. De locatie leent zich voor aangepaste oefenruimtes. De cursus wordt begeleid door NVOG gynaecologen/trainers en KNOV klinisch verloskundigen/trainers.

Prijs

Leden: € 395,- incl. BTW niet-leden: € 785,- incl. BTW (parkeergeld niet inbegrepen). KNOV-leden hebben voorrang op niet-leden. Opening inschrijving voor niet-leden daardoor later.

Accreditatie

De voorbereidende opdracht is voor 2 uur en de cursusdag voor 6 uur geaccrediteerd (categorie A). Voor enkel het inleveren van de opdracht worden geen punten toegekend.

Voorwaarden

De materialen voor de zelfstudie worden aangeboden en moeten voor de cursus van 31 mei 2022, uiterlijk vrijdag 27 mei 2022, ingeleverd zijn. Wel de opdracht ingeleverd, maar niet aanwezig bij de bijeenkomst? Dan ontvangt u geen accreditatiepunten.

Annuleren
Voor deze scholing gelden de algemene voorwaarden van de KNOV. Annuleren kan tot 2 weken voor de cursusaanvang kosteloos. Annuleert u hierna, dan moet u het volledige cursusbedrag betalen.

Ben je lid? Log in en ga naar KNOV Agenda, klik op het evenement en op Inschrijven. Je gegevens worden dan automatisch ingevuld.