Nieuwsbericht

24 november 2023

De KNOV is aangesloten bij de Federatie van Beroepen in de Zorg (FBZ), de vakbond voor zorgprofessionals in loondienst. FBZ behartigt collectief de werknemersbelangen op het gebied van arbeidsvoorwaarden en CAO’s. KNOV-leden in loondienst kunnen gratis gebruikmaken van FBZ Rechtshulp. Als vereniging ondersteunen we jou vakinhoudelijk; vakbond FBZ zorgt voor de randvoorwaarden. Zo zorgen we er samen voor dat jij je werk goed kunt doen.

Wat doet FBZ voor jou?

Bij FBZ, de vakbond voor zorgprofessionals, zijn 27 beroepsverenigingen aangesloten. In totaal vertegenwoordigt FBZ daarmee de werknemersbelangen van ruim 46.000 zorgprofessionals in dienstverband. FBZ onderhandelt over arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden in tien zorg-cao’s. Daarnaast sluit ze sociaal plannen in instellingen, bijvoorbeeld als sprake is van een fusie of reorganisatie.

Verder kun je ook bij FBZ terecht voor juridische ondersteuning bij arbeidsrechtelijke vragen of kwesties. Bijvoorbeeld als je in een lastig re-integratietraject zit, als je je afvraagt of jouw contract wel conform de cao-afspraken is of als je onverhoopt in een arbeidsconflict belandt.

Individuele juridische rechtshulp voor klinisch verloskundigen

De KNOV wil helpen de positie van verloskundigen die werken in de ziekenhuizen te versterken. Sinds 1 mei 2023 is daarom individuele juridische ondersteuning ook voor klinisch verloskundigen onderdeel van het lidmaatschapspakket. Bij alle arbeidsrechtelijke vragen of issues word je deskundig geholpen.

Meer informatie