Uitnodiging commentaarfase Conceptmodules SSRI antidepressiva en benzodiazepinegebruik

20 december 2021

In september 2019 is op initiatief van de NVOG de ontwikkeling van de richtlijnmodules SSRI en zwangerschap en benzodiazepinegebruik tijdens de zwangerschap gestart. Inmiddels zijn de conceptmodules Vroege effecten bij het kind door gebruik van SSRI’s tijdens de zwangerschap en Vroege effecten bij het kind door benzodiazepinegebruik tijdens de zwangerschap gereed voor commentaar.

Voor dit herzieningstraject zijn in totaal 50 modules in de geboortezorg geprioriteerd voor actualisering. Voor de onderwerpen SSRI en zwangerschap en benzodiazepinegebruik in de zwangerschap zijn de bijgevoegde twee modules ontwikkeld. De werkgroep die de conceptmodules ontwikkeld heeft, bestaat uit afgevaardigden van verschillende wetenschappelijke verenigingen en is voorgezeten door dr. Audrey Coumans van de NVOG. Het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten heeft de werkgroep ondersteund en geadviseerd over de procedure van evidence-based richtlijnontwikkeling, welke door de werkgroep is gevolgd.

Aan de inhoud van deze conceptteksten van de modules kunnen geen rechten en plichten worden ontleend. De werkgroep zal totdat de module is geautoriseerd niet in het openbaar communiceren over de inhoud. Heb je hier vragen over? Dan kun je deze stellen via Rosanne van der Sterre-Poolen. Commentaarformulieren kunnen tot 24 januari naar Rosanne worden gemaild, via mailadres: rvandersterre@knov.nl. Na autorisatie wordt de definitieve module gepubliceerd op de Richtlijnendatabase (https://richtlijnendatabase.nl/).

Oproep beantwoorden

Er is een fout opgetreden bij het versturen van je gegevens, probeer het nogmaals.
Fout in de captcha!
Je gegevens zijn verstuurd.
Een ogenblik geduld a.u.b. je aanvraag wordt verwerkt.